GIF Jakten/ GM Rullskidor 2024

Söndagen den 15 september välkomnar vi alla rullskidsvänner till årets Götalandsmästerskap på rullskidor i samband med GIF Jakten. Vi skall upprepa fjolårets succetävling med utmanade tävlingsbanor, fint värdskap och fina prestationer uppe på Knektås.

Notera att inga medföljande bilar är tillåtna på Knektåsvägen från startplats 3 km i Tosseryd och upp till Borås GIF Arena. Publik/Föräldrar/ledare måste parkera vid Borås GIF Arena och får gå ner i backen för att heja på de tävlande. Vi vill undvika så mycket biltrafik som det bara är möjligt på tävlingsbanan för etapp 1 för allas säkerhet. Avlämning av aktiva till 2 och 3 km starten sker i Tosseryd och sedan åker man via väg 42 till Frufällan, där man svänger höger. Kör ca 800 m och sväng höger igen mot GIF stugan. Orangefärgade pilar är uppsatta för att visa vägen. Avlämning av aktiva till 1 km starten sker vid startplats och sedan körs bil upp till parkering vid Borås GIF Arena igen. Inga parkeringsplatser finns vid respektive startplats.

Tävlingsformatet är backprolog klassisk stil, 1 km – 3 km uppför Knektåsberget. Vägen är inte avstängd utan det förekommer trafik på tävlingsbanan för etapp 1. Därefter väntar en jaktstartstävling i klassisk stil på vår 1,3 km långa rullskidbana. Startordningen här baseras på backprologens resultat. Första tjej/kille som går i mål på jaktstarten vinner GIF jakten. Götalandsmästare koras i singelklasser, T 11, T12, T13 o s v men tävlingen avgörs i dubbelklasser. Vi har ändrat i Inbjudan vad gäller teknik på etapp 2 för T/K 9-10. De åker skate på etapp 2 med individuell start. Fortsatt så är det låneskidor även för Skateetappen för den klassen.

Inbjudan hittar du här: Inbjudan GIF Jakten 24. (publicerad 28/8-24)
Startlista hittar ni här: 240915-Startlista GIF Jakten
PM hittar ni här: PM GIF Jakten 24
Presentation från lagledarmöte hittar ni här: 240914 Lagledarmöte GIF Jakten
Resultatlista hittar ni här: Resultat GIF-Jakten 240915
Separat resultatlista med GM-klasserna hittar ni här: Resultat GM Rullskidor 240915

Varmt välkomna till GIF Jakten, Götalandsmästerskapen på rullskidor och GötalandsTourens tredje deltävling 2024!

Dela detta inlägget

Vill du också blir en stolt partner till Borås GIF? Kontakta oss idag!

Borås GIF Knektås • Knektåsvägen 37 • 50649 Borås • E-post:

Powered by Honest